Kaj je eft?

Kaj je eft?

Eft je kratica iz angleškega jezika in pomeni emotional freedom technique. Pravzaprav gre za tehniko, s katero lahko dosežete čustveno svobodo, zmanjšate stres in se sprostite. Na https://eft.si lahko najdete zelo veliko informacij o tej tehniki, nekaj osnovnih pa vam bomo podali že tukaj. Torej eft temelji na kombinaciji starodavne akupunkture in moderne psihologije.

eft

Razlika je v tem, da se namesto igel, ki jih uporablja akpupunktura, v tem primeru uporablja tapkanje s prsti na iste akupunkturne točke telesa. Med tapkanjem se je treba osredotočiti na negativne občutke, ki se v tistem trenutku porajajo v naših glavah. Eft naj bi sproščal naš psihični stres in pa tudi fizično bolečino. Olajšanje (če lahko temu tako rečemo) doživimo ko se uravnoteži naš telesni energijski sistem. Torej kot je jasno iz opisa, je eft popolnoma enostavna metoda, ki je prav tako varna in popolnoma naravna.
Torej, če si želite tudi vi pomagati z eft metodo, potem boste morali najprej sprejeti miselnost, da so vsa naša negativna čustva, vsako neravnovesje pravzaprav motnja v energijskem sistemu našega telesa. Sama terapija poteka tako, da s prsti nežno tapkamo na neke akupresurne točke, medtem pa moramo govoriti o kakšnem neprijetnem čustvu ali spominu, ki nas je zaznamoval v preteklosti. Z odpravo omenjenega neravnovesja, kar dosežemo z metodo eft, torej lahko sklepamo, da se nam izboljša tako telesno kot tudi duševno zdravje. Seveda se metode eft ne morete lotiti sami, saj gre za tehniko, ki jo je treba spoznati v živo, ne pa samo v teoriji. Odpravite se lahko do specialistke te metode, Mojce Nendl, ki vas bo popeljala skozi to metodo in vam pomagala odpraviti stres in negativna čustva ter neravnovesje, ki jih morda trenutno občutite v vašem življenju in jih želite odpravit s kar se le da naravno metodo.