Razstave na Dolenjskem

Razstave na Dolenjskem

Zelo pomembno je, da se vsi zavedamo zgodovine našega rojstnega kraja oziroma države bi lahko rekli. Če ne bi ljudje v zgodovini delali napredke in umetnosti, ki so jih, potem ne bi prišli na tako mesto kot smo sedaj, saj imamo veliko umetnin katere hodijo gledat ljudje iz celega sveta. Nekaj umetnin si lahko pogledamo tudi v galeriji Trebnje, ki prikazuje razstave Dolenjska. Njihov urnik za razstave Dolenjska je na njihovi spletni strani: https://galerijatrebnje.si/razstave-dolenjska/ , kjer pa si lahko tudi še kaj preberete o sami galeriji in njihovih projektih.

razstave Dolenjska

Razstave Dolenjska so zelo pomembne za tiske, ki na tem območju živijo, saj vedo, da se je nekaj pomembnega zgodilo tam in so lahko ponosni na svojo pokrajino. V Trebnjem je tudi galerija, na Golievem trgu 1, kamor lahko zakorakate skupaj z družino in si pogledate nekaj ilustracij in drugih raznih umetnin. Če želite jih lahko tudi kontaktirate na njihovo telefonsko številko ali pa email naslov. Če se odločite za obisk si oglejte tudi njihov delovni čas, da ne boste prišli napačno uro, ko bo žal že zaprto.

Ne le, da galerija Trebnje ponuja ogled razstave Dolenjska ampak prireja tudi razne skupinske oglede in delavnice za vaše najmlajše. Velikokrat se šolarčki odpravijo na ogled razstave Dolenjska, na koncu pa jih čaka delavnica, saj vemo, da imajo otroci polno energije in radi izdelujejo kaj kar lahko nato tudi odnesejo domov in pokažejo svojim staršem. Galerija Trebnje vam ima v ponudbo pedagoški program (za šolarje in mlade z igro in ustvarjanjem pokažejo kulturo in umetnost), predstavitev galerije (predstavitev naivne umetnosti Slovenije in sveta) in prav tako ponujajo program mednarodni tabor (da se lahko še več umetnikov pokaže pri slikarstvu in kiparstvu). Lahko bi rekli, da glede na to kako majhno je mesto Trebnje imajo kar veliko ponudb, njihova galerija pa je prav tako kar velika in vam ponuja za ogled veliko umetnin.