Veste, kaj je IR ogrevanje?

Veste, kaj je IR ogrevanje?

Zima je tu, zapadel je prvi sneg, temperature so se spustile. Veste, kaj je IR ogrevanje? Zlasti ob jutrih so celo pod lediščem in v naslednjih nekaj mesecih bo kar podobno, seveda se bo včasih bolj ogrelo, spet drugič bo še bolj mrzlo, v splošnem pa velja, da moramo svoje domove že kar nekaj čas ogrevati, da nam je v njih toplo in da se v njih tudi dobro počutimo.

Sodobna vrsta ogrevanja, ki se vgrajuje v vse več domov, tudi slovenskih. Prinaša veliko koristi, tako da postaja res priljubljeno, je pa res, da je mnogim še velika neznanka in seveda jih strah pred neznanim ovira pri tem, da bi si jih na primer tudi kupili.

ir ogrevanje

IR ogrevanje je  v bistvu ogrevanje z infrardečo toploto, ki seveda iz infrardečih panelov. Te lahko namestimo na steno ali celo strop, lahko so zelo nevpadljivi, lahko pa si omislimo tudi takšne, ki bodo odličen dekorativni dodatek preostali opremi v stanovanju. IR ogrevanje je priljubljeno zlasti pri tistih, ki imajo radi moderne stvari. Ti si jih na primer namestijo na strop in tam sploh ne opaziš, da se zgoraj skriva neka ogrevalna naprava, lahko pa jih namestiš tudi na steno in uživaš v toploti, ki seva od nje. Velika prednost, ki jo prinaša IR ogrevanje, je tudi ta, da zanj ne ptorebuješ nobene druge ogrevalne naprave, torej nobene peči ali radiatorjev. Preprosto so priključeni na električno energijo in nemoteno opravljajo svoje delo. Primerni so tudi za ogrevanje pozimi, saj so najsodobnejši tudi že zelo zmogljivi, večina pa si jih omisli kot dodatek nekemu klasičnemu načinu ogrevanja, saj s ne želijo znebiti obstoječe ogrevalne napeljave. Konec koncev nam ta še vedno lahko zelo pomaga, če se kar koli zgodi, seveda pa bi lahko rekli, da je IR ogrevanje odlična možnost tudi za novogradnje ali pa morda tam, kjer želimo ogrevati le kakšen prostor oziroma sobo.