Avto tepihi so nujen pripomoček vsakega avtomobila

Avto tepihi so nujen pripomoček vsakega avtomobila

Avto tepihi, ki se uporabljajo za v avto, da ne umažemo tal. Najbolj so priročni takrat ko, smo bili v gozdu, dežju, snegu itd. Če je avto vaših sanj so avto tepihi ravno prava stvar za vas. Tepihe ustvarjajo po celem svetu. Preprečujejo vam, da bi poškodovali notranjost avta, če nosite visoke pete ali pa zaradi stopalk. Imamo gumijaste in tekstilne obloge tepihov. Hkrati preprečite, da bi se začele nabirati plesni, smetmi, madežev itd. Hkrati svojemu avtu podaljšate dobo delovanja, in tako prihranite na denarju.

avto tepihi

Pri kupovanju moramo biti previdni kajti se je že zgodilo, da so bile prometne nesreče zaradi zatikanja med pedala. Avto tepihi so lahko tudi škodljivi zdravju, kajti lahko imajo neprijeten vonj. Zato je bolje, če izberete gumijaste, ki so boljši za zdravje. Avto tepihi se uporabljajo tudi v prtljažnem prostoru avtomobila, da ne umažete tal, če bi prevažali krompir, drva, hišnega ljubljenčka. Hkrati pa preprečuje, da bi se notranji deli avtomobila obrabili.

Čiščenje je enostavno. Pri tekstilnih odstranimo umazanijo tako, da stresemo, posesamo. Lahko jih očistimo z čistili, vodo ali razredčenim kisom in sodo bikarbono. Ampak jih moramo kasneje dobro posušiti. Ni priporočljivo, da jih sušimo na soncu. Pri gumijastih preprogah pa jih operete in kasneje popršite z sredstvom za zaščito gum, da bodo avto tepihi ohranili barvo ter, da ne bi začeli pokati.

Pametno je, ko kopujete tepihe, da se pozanimate ali imajo preproge čepke ali pritrdilne nastavke. Tako se vam ne bi preproga premikala med vožnjo. Obstajajo tudi take preproge, ki vpijajo vodo. Taki so recimo Konstillovi tepihi, ki vpijejo tudi do dva litra na kvadratni meter. Kadar jih sušite ne oddajajo neprijetnega vonja in se preprosto sušijo. Imajo pa tudi prednost pred gumastimi preprogami, da kadar jih očistite ne zgubijo sijaj ter jih je preprosto očistiti.