Cestna električna kolesa za čistejše okolje

Cestna električna kolesa za čistejše okolje

Vožnja s kolesi je že dolgo priporočljiva alternativa vožnji z avtomobilom. Nadgradnja običajnih cestnih koles pa so cestna električna kolesa. Z njimi je premagovanje daljših razdalj izjemno enostavno, saj vam ni treba porabljati veliko moči. Električna kolesa so ravno zato izjemno priljubljena, saj jih lahko uporabljajo tudi kolesarji začetniki, ki morda nimajo dovolj kondicije za daljše vožnje. Poleg tega so primerna za vse tiste, ki se želijo s takimi kolesi peljati v službo. Ker ne bodo sami poganjali kolesa, na cilj ne bodo prišli utrujeni in prepoteni. Električna kolesa torej ne poganjate vi, ampak vam pri poganjanju pomaga vgrajena baterija, ki s pomočjo elektrike poganja kolo.

cestna električna kolesa

Električna kolesa za vsakega

Cestna električna kolesa so le ena vrsta električnih koles. Električna kolesa so zasnovana tako, da so primerna za vožnjo po različnih površinah. Najpogosteje se jih porablja za vožnjo po asfaltu in cestah, lahko pa se jih uporablja tudi po makadamskih ali pa gozdnih poteh. In ker je izbira električnih koles velika, je dobro že pred nakupom vedeti, v kakšne namene boste električno kolo uporabljali.

Če boste električno kolo primarno uporabljali za vožnjo do službe in nazaj ali pa za nakupe, so običajna cestna električna kolesa idealna izbira za vas. Tu morate še vedeti, koliko kilometrov morate prevoziti, da si izberete primerno kolo. Električna kolesa imajo namreč različne vrste baterij in motorjev, ki imajo različno moč. Glede na to, se razlikuje tudi koliko kilometrov bo električno kolo naredilo z enim polnjenjem baterije in kakšna bo njegova hitrost. Na to vpliva tudi površina, na kateri se boste peljali. Če morate do službe premagovati večje klance, bo to dodatno obremenilo električno kolo in posledično boste prepeljali manj kilometrov.

V primeru, da boste električno kolo uporabljali za rekreacijo ali pa za gorsko kolesarstvo, pa običajna cestna električna kolesa morda ne bodo najboljša izbira. Za take primere so bolj primerne ostale vrste električnih koles, ki so na trgu. Električna kolesa za rekreacijo in gorsko kolesarstvo so načeloma lažja in imajo drugačno obliko. Največja razlika pa je po navadi v tem, da taka električna kolesa premagujejo večje razdalje in so hitrejša.