Kemični svinčniki so lahko odlično darilo

Kemični svinčniki so lahko odlično darilo

Danes sicer večino stvari tipkamo na računalnik in kemične svinčnike bolj redko uporabljamo, kar pa še ne pomeni, da ti niso več uporabni. Prav nasprotno – kemični svinčniki nam marsikdaj pridejo še kako prav, na primer, ko si moramo kaj na hitro zapisati, ko rešujemo križanke, ko v šoli rešujemo test … Nekateri, sploh starejši, ljudje so bolj analognega tipa in stvari raje pišejo na roke, kot na računalnike, kar je na nek način tudi bolj zdravo za naše oči, saj jih ne silimo, da ves čas gledajo v ekran računalnika ali telefona. Nenazadnje pa si moramo priznati, da se nam zdi prav prisrčno, ko od koga dobimo na roke napisano voščilnico ali čestitko – s tem se SMS sporočilo preprosto ne more kosati, pa če ima zraven še toliko različnih emojijev. Naročite kemične svinčnike preko spletne trgovine, podarite jih komu za rojstni dan ali pa najboljši prijateljici sami napišite lepo voščilnico.

Kemični svinčniki kot promocijska darila

Verjetno je večina izmed vas že bila na kakšnem promocijskem dogodku ali pa ste se udeležili kakšnega sestanka, prireditve in podobnih stvari, kjer ste od organizatorjev dobili neko manjše darilo kot znak pozornosti. Kaj je bilo v tem darilu? Najverjetneje kakšna beležka in kemični svinčnik, oba z logotipom podjetja. Ste se kdaj vprašali, zakaj so to najbolj klasična, a vseeno zelo priljubljena darila? Odgovor je povsem preprost – ker se jih da naročiti po ugodnih cenah in ker so praktična, posledično jih imate večkrat v rokah in vidite znamko podjetja, kar pomeni, da boste njihove storitve večkrat uporabljali. Kemični svinčniki so zato največkrat uporabljeno promocijsko darilo podjetij, ki želijo na ta način privabiti nove stranke ali obdržati stare. Pogosto se jih deli tudi na različnih prireditvah, konferencah, sejmih, predavanjih in podobnih dogodkih. V ponudbi je veliko različnih tipov kemičnih svinčnikov, od plastičnih do kovinskih. Na voljo so tudi okolju prijaznejši svinčniki, narejeni iz lesa. Na vsa pisala lahko date vgravirati svoj logotip, misel ali kaj drugega, za kar menite, da najbolje predstavlja vaše delo in po čemer vas bodo ljudje prepoznali.

kemični svinčniki
Kemični svinčniki so odlično promocijsko darilo.

Na kaj je treba biti pri promocijskih darilih pozoren?

Bistvena lastnost kemičnega svinčnika kot promocijskega darila je uporabnost in kakovost. Iz tega vidika je treba biti pri nakupu kemičnih svinčnikov pozoren. Vsi smo namreč že na lastni koži občutili jezo, ko je kemični svinčnik že po nekaj dneh uporabe nehal pisati, po možnosti ravno v ključnih trenutkih, ko bi ga najbolj potrebovali (na primer med pisanjem testa). Zato je dobro, da preverite čim več kemičnih svinčnikov in se nato odločite za tistega, ki se vam zdi najbolj ustrezen, četudi je morda par centov dražji.

Kar nekaj pozornosti pa je treba nameniti tudi temu, katere podatke o podjetju bomo dali na kemični svinčnik. Kemični svinčniki imajo namreč razmeroma malo prostora, ki ga lahko zapolnimo po svoje, zato moramo za naš logotip, citat ali kaj podobnega izbrati nekaj kratkega, a dovolj zgovornega, da bodo vsi vedeli, za kaj se gre. Če boste namreč na kemični svinčnik želeli dali predolgo besedilo, se vam lahko zgodi, da bodo črke nečitljive, s čimer se bo zmanjšala vrednost promocijskega darila. Pri oblikovanju lastnih kemičnih svinčnikov se je tako bolje držati zlatega in že tolikokrat slišanega načela manj je več. Ponavadi zadostuje že, da na kemični svinčnik date logotip in ime podjetja, lahko pa se igrate z različnimi barvami vaših kemičnih svinčnikov.

kemični svinčniki
Kar napišemo na roke, si ponavadi bolje in hitreje zapomnimo.

Druge uporabne vrednosti kemičnih svinčnikov

Kemični svinčniki pa so lahko tudi lepo in praktično darilo za rojstni dan. So univerzalno darilo, saj ga lahko podarite otroku, najstniku, mami ali očetu, dedku, babici, prijateljici …, skratka vsem generacijam. Morda se vam zdi to ne preveč domiselno darilo, a tudi kemične svinčnike lahko »nadgradite« – obstajajo svinčniki z imeni, posebnih oblik, s pomenljivimi citati ali slikami in podobno, kar jih naredi bolj privlačne in zanimive, zato bodo gotovo navdušili vsakega obdarovanca.

Kemični svinčniki vam pridejo zelo prav, ko svoje otroke učite pisati. Z njimi bodo lahko pisali svoje ideje na papir in razvijali svoj umetniški talent. S tem se bo izboljšala njihova pozornost, manj težav pa bodo imeli tudi v šoli, saj bodo že povsem obvladali abecedo in bodo bili zmožni pisati tudi daljše in bolj zapletene stavke. Če jim boste kupili personaliziran kemični svinčnik ali svinčnik s sliko njihovega najljubšega risanega junaka, bodo tega darila še bolj veseli in ga bodo z največjim veseljem uporabljali in ga hoteli pokazati tudi svojim sošolcem.

Kemični svinčniki so kljub vsej digitalni tehnologiji, ki nas obdaja še vedno zelo uporabni. Pridejo nam prav, ko si moramo na hitro nekaj zabeležiti, napisati telefonsko številko ali naslov, ko v šoli pišemo test itd. Pisanje na roke zagotovo ne bo nikoli povsem izumrlo, kar je tudi prav. Konec koncev je bilo narejenih že kar nekaj raziskav, ki dokazujejo, da si človek stvari lažje zapomni, če jih napiše sam, in sicer ročno, ne na računalnik.