Preproste sladice, ki jih morate okusiti

Preproste sladice, ki jih morate okusiti

Preizkušate doma delati preproste sladice, vendar vam večkrat ne ratajo ali pa preprosto nimate veliko časa z njimi, da bi se ukvarjali. Vsak pa ni talent za peko sladic, nekateri raje kuhajo kot pečejo. Sladice se večinoma delajo ob praznovanjih ali kakšnih drugih pomembnih dogodkih, saj takrat pridejo vaši prijatelji in znanci in jim želite ponuditi največ. Za preproste sladice pa ni potrebno veliko talenta, saj jih lahko naredi vsak, ker so preproste in enostavne. Pomembno je, da sladice postrežete na primeren način, saj večina ljudi ne zanima kako hitro ste jih naredili, pomembno jim je, da je okusno.

Včasih so se sladice pripravile tekoče ali pa v trdi obliki, ki so kasneje izgubile svojo trdnost ob uživanju. Eden od takih primerov je sladoled. Danes pa se sladice strežejo v lončkih ali skodelicah, tudi tiste, ki so v trdnem stanju. Pri preprostih sladicah se lahko večino posvetite sami dekoraciji, da bodo naredile sladico privlačno očem.

Preproste sladice

Najboljše preproste sladice so iz pudinga, saj za njega ni treba kupiti veliko sestavin in priprava je preprosta. Da ne bi puding izgledal vsakdanji, pa dodajte različne okuse sokov, ki bodo bolje popestrile sladico in okus. Ne smete pa tudi prezreti piškote ter navadne biskvite. Če pa ste ljubitelji čokolade, potem je francoska čokoladna krema “ganache”, najbolj primerna za vas. Za njo ni potrebno veliko dela, potrebujete samo sladko smetano in jedilno čokolado ter za okras naribano limonino ali pomarančno lupino.

Ni pa samo okus pomembnem pri sladici, vendar tudi videz. Preproste sladice v kozarcih, je priporočeno, da jih delate čim bolj kontraste ter jih delate v večjih manjših plasteh, ki bodo zelo poudarile sladico. Pri sadnih sladicah dodajte kot dekoracijo sadje, pri čokoladnih pa čokoladne okruške ali piškotek. Preproste sladice se lahko pripravlja tudi v naravni embalaži kot je v lupinah pomaranče in limone, v meloni ali celo v ananasu.