Zobni aparat za vse starosti

Zobni aparat za vse starosti

Ko smo včasih govorili o poravnavi zob smo se večinoma pogovarjali o mladostnikih in ne odraslih. Zobni aparat danes ni isti kot tisti, katere smo poznali včasih. Danes so na voljo nove metode, ki so hitrejše in manj vidne. Zato se vedno več odraslih odloča za zobne aparate, s katerimi bodo poravnali svoje zobe.

Danes poznamo več vrst zobnih aparatov. Najbolj znani so verjetno fiksni, kot jih poznamo že dolgo in snemljiv zobni aparat, ki se uporablja ponoči. Danes pa je ponudba veliko večja in poznamo tudi fiksne zobne aparate, ki pa imajo prozorne nosilce zato so skoraj poponoma nevidni prostemu očesu.

Najnovejša inovacija v ortodontske svetu trenutno je Invisalign nevidni zobni aparat. Takšen aparat popravlja zobe z uporabo posebnih opornic, ki so prozorna in zato skoraj povsem nevidne. Dodatna velika prednost je, da z njim lahko premikamo zobe brez lokov, ki so pritrjeni na zobe pri klasičnih aparatih. Invisalign aparat je tudi snemljiv tako, da si ga enostavno snamemo, ko si umivamo zobe in nas ne bo motil ko jemo, ker ga prav tako lahko enostavno snamemo.

zobni aparat

Vzdrževanje zobnih aparatov je zelo enostavno in zahteva skoraj minimalno skrb. Odvisno je od tega kakšen aparat imamo, ampak načeloma moramo samo skrbeti, da se nam kaj vanj ne zatakne in da ga redno očistimo z vodo.

Včasih je bil eden izmed glavnih razlogov zakaj ljudje niso želeli imeti zobni aparat, ker jim ni bil všeč izgled zobnih aparatov za snemljive pa niso imeli potrpežljivosti jih nositi vsako noč. Če ste kdaj razmišljali podobno in se iz teh razlogov odločili proti uporabi zobnega aparata, imate danes popolno priložnost, da si izpolniti dolgoletne željo po ravnih zobeh in lepem nasmehu.

Kot smo že opisali zgoraj, danes imamo zobni aparat, ki ga lahko nosimo cel dan in ga nihče ne bo opazil, zato ni nobenega razloga, da bi se jim izogibali zaradi njihovega izgleda. Če ga nosimo čez dan, ga tudi ni nujno potrebno nositi tudi ponoči, tako da nas ne ovira med spanjem.