Suha koža

Suha koža

Vsi smo že kdaj imeli probleme s kožo, če ne druga smo imeli kožo aknasto, kar je pogosto v puberteti. So pa tudi ljudje, ki se ubadajo s problemom, da imajo kožo suho. Suha koža je zelo ne zaželen problem. Več o suhi koži pa si lahko preberete na: https://www.butters.si/

suha koža

Vzrokov za suho kožo je lahko veliko, lahko so to zunanji ali notranji vzroki. Najpogostejši zunanji vzroki so: kajenje, sonce in pa tudi mraz lahko povzroči suho kožo. Potem pa so tukaj še notranji vzroki, med katerimi pa so najpogostejši: pomanjkanje vitaminov in mineralov, dedne bolezni in pa neravnovesje hormonov. Seveda je največ neravnovesja hormonov med nosečnostjo in v menopavzi pri ženskah. Torej suha koža ima lahko več vzrokov, najboljše pa da se oglasimo pri dermatologu, če opazimo, da je naša koža suha. On bo povedal pravilen vzrok. Če nočete k dermatologu pa je na tržišču veliko mazil za suho kožo. Kvalitetna mazila oziroma kreme lahko najdete in kupite v naravni kozmetiki Butters.

Suha koža se na našem telesu lahko pojavi marsikje. Tako se lahko pojavi na komolcih, na zadnjici, lasišču in  penisu (ja tudi to je mogoče). Simptomi pa so najpogosteje rdeča in razdražena koža. Suha koža vas bo tudi srbela. Zraven vseh teh treh simptomov, ne bo težko spregledati, da se spopadate z suho kožo.

Če opazite, da vaša koža ni več normalna in se z njo nekaj dogaja, takoj obiščite svojega osebnega zdravnika. Ta vam bo zagotovo napisal napotnico za dermatologa. Seveda lahko mogoče rešite problem s suho kožo tudi s kakšnimi mazili ali olji, ki so za to namenjena. Če se odločite samo za mazila in ne za dermatologa, pa le tega obiščite, če boste videli, da se tudi po uporabi mazil koža ne izboljša. On vam bo nato ugotovil pravi vzrok za problem in nato predpisal zdravljenje.