Skrbno izberite kakovostne toplotne črpalke

Skrbno izberite kakovostne toplotne črpalke

Toplotne črpalke so najcenejša in najbolj ekološka izbira za ogrevanje. Lahko se ogrevate nizko toplotno ali z visoko toploto, odvisno, kako želite. Za ogrevanje z radiatorjem so primerne slednje. Vse o toplotnih črpalkah si preberite na tej povezavi http://www.dimplex.si/toplotne-crpalke/. Ko izbirate toplotne črpalke, se morate vprašati, ali jih lahko namestite v prostoru ali ne in katere bi so primerne za vas. Najcenejše so gotovo voda zemlja, lahko pa izberete še voda-zrak ali voda-voda.

toplotne-crpalke

toplotne črpalke

Kakovostne toplotne črpalke vam bodo privarčevale kar nekaj denarja, saj gre za najcenejše ogrevanje daleč cenejše od naftnih derivatov, premoga, olja in plina, cenejše so tudi nekoliko od ogrevanja na drva ter pelete, vsekakor pa so cenejša od ogrevanja na elektriko.

Če lahko vgradite v svoje prostore toplotne črpalke, se o tem posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo natančno po ogledu prostorov in stavbe povedal, ali je namestitev mogoča. Največkrat je to možno, v zelo redkih primerih pa ne. Investicija v toplotno črpalko se povrne že v nekaj letih in se zares tudi splača, sploh, ker je možno dobiti subvencijo, nepovratna sredstva od države.

Kakovostne toplotne črpalke so najbolj ekološko sprejemljivo ogrevanje, saj z ničemer ne onesnažujejo okolja in uporabljajo sam obnovljive vire energije. Ča pa montirate na streho še sončno elektrarno, boste postali povsem samooskrbni z energijo in ogrevanjem ,kar je odlična novica za čase, ko pride do krize ali pomanjkanja ter velikih nihanj cen. Takrat boste varni, vedno na toplem in vedno boste imeli elektriko ter ogrevanje. Oboje pa seveda subvencionira država, zato se vam bo investicija hitro povrnila.

Posvetujte se še  strokovnjakom, ki vam bo povedal vse, kar potrebujete vedeti za namestitev toplotne črpalke, preden se zanjo odločite. Je pa zelo tiha in ne moti, ne potrebuje dimnikov in se jo hitro da namestiti ter ne zavzame veliko prostora. Vzdrževanja praktično ni, saj vse dela avtomatsko.