Kako najlažje odpraviti bolečine v križu?

Kako najlažje odpraviti bolečine v križu?

Bolečine v križu so del vsakdana modernega človeka. Ker nismo ustvarjeni za sedenje, nam dolgotrajno sedenje povzroča večje težave, med drugim tudi bolečine v križu o čemer si preberite na tej povezavi https://www.semos.si/bolecine-v-krizu/. Da bi jih odpravili, potrebujemo gibanje in tudi fizioterapijo, ki pomaga mišicam, da so bolj prekrvavljene ter da se odpravijo vozli, ki nastanejo pri sedenju in negibanju.

bolečine v križu

Že od malega nas učijo sedeti na stolih, kar ni naravni položaj za človeka. Sedimo tako v šoli, že kot otroci, pa do srednjih let, potem še v pisarni, doma za mizo, pred računalnikom, pred televizorjem, tudi na pikniku in morju, na počitnicah. Res preveč presedimo  in ker se ne gibamo zadosti, nastanejo bolečine v križu. Ni pa to edini vzrok.

Bolečine v križu lahko nastanejo tudi zaradi menstrualnih težav, zaradi bolezni, starosti in drugih vzrokov, ki jih največkrat odkrijejo, včasih pa so vzroki prav neznani. Pravijo, da se te bolečine lahko pojavijo tudi, če smo psihično preveč obremenjeni in nesproščeni. Najbolje je, da se začnemo več gibati in redno obiskovati fizioterapijo, ki bo pomagala odpraviti te bolečine, ki pestijo skoraj vsakega Slovenca in večino svetovnega prebivalstva.

Na delovnem mestu ali doma lahko tudi dvigujete nepravilno razna ramena, tudi to je lahko eden on pogostih vzrokov za bolečine v križu, kot tudi dolgotrajno delo, enaki gibi ves čas, sklanjanje na primer na polju ali na nekem delovnem mestu, kar povzroči razne obrabe.

Bolečine so zelo neprijetne, včasih potrebujemo celo bolniško, da si odpočijemo in popustijo, včasih pa tudi ne, je potrebna zdravniška pomoč. Dobro je tudi obiskati izkušenega fizioterapevta, ki bo pomagal odkriti vzroke in jih tudi odpraviti, da vas hrbet ne bo več bolel. samo tisti, ki imajo bolečine v hrbtu točno vedo, kaj to pomeni in kako hudo je. Še sreča, da obstajajo rešitve, ki zares tudi pomagajo.