Notranja in zunanja revizija pomagata podjetju k boljšim rezultatom

Notranja in zunanja revizija pomagata podjetju k boljšim rezultatom

Revizija je notranji ali zunanji pregled podjetja, da se ugotovijo morebitne napake pri poslovanju in transparentnosti ter se jih odpravi takoj, še preden bi na primer to odkril inšpektor. Pregled je dejansko bolj zaradi podjetja samega, da res posluje, kot je to potrebno po pravilih in je navznoter ter na zunaj čisto ter na dobrem glasu. Revizija bo to potrdila in dala podjetju kredibilnost, zaupanje strank pa bi tako še večje kot tudi zaupanja zaposlenih.

revizija-podjetje

revizija

Notranja revizija se lahko izvaja tako s strani zaposlenih kot tudi s strani neodvisnih zunanjih strokovnjakov, to je še posebej priporočljivo za velika podjetja. Notranji zaposleni so zaupanja vredni usposobljeni ljudje, ki pa tudi lahko kdaj naredijo napako ali pa tudi včasih niso čisto na tekočem glede predpisov in nevede naredijo nekaj, kar ne vedno, da ni v redu.

Zunanja revizija se izvaja s strani podjetja, ki se ga najame za revizijo in ima zaposlene certificirane revizorje strokovnjake, ki s svojim podpisom in kazensko odgovarjajo ter jamčijo, da je vse tako, kot zahteva država. Izdajo tudi certifikat, podometna, potrdilo, ki to dokazuje. Revizor jamči s svojim imenom in tudi licenco za pravilnost pregleda, zato mu gre zaupati, saj ga nastavi državni organ in potrdi njegovo verodostojnost.

Notranja in zunanja revizija bosta tako pomagala k boljšim rezultatom podjetja. Vaše podjetje bo imelo večji ugled in status pri vseh deležnikih. S tem pa lahko tudi prihranite dosti denarja, saj kazni niso majhne za napake, pa naj bodo narejene nenamerno ali namerno. Vsa dobra podjetja se zato, zaradi kakovosti in izogibu nevšečnostim vnaprej poslužujejo revizorjev, običajno zunanjih partnerjev.

Izberite tako podjetje, ki ima veliko dolgoletnih izkušenj z revizijami in bo gotovo znalo usposobiti svoje revizorje tako, da bodo dosledni in bodo takoj odstrli kakršno koli še tako malo in na videz nepomembno podrobnost in nepravilnost, ki ju lahko izboljšate.