Zdravilen deviški čebelji vosek

Zdravilen deviški čebelji vosek

Predstavljajte si vonj omamno dišečih svečk, ki so popolnoma naravnega izvora, takrat z vso verjetnostjo pomislimo na URL: čebelji vosek, ki nas popelje morda tudi nazaj, do naših babic, saj je sam čebelji vosek v naši uporabi že zelo dolgo. V kolikor imate možnost obiskati kakega čebelarja v bližini si le vzemite čas in raziščite vso paleto izdelkov, ki jih ponuja, kar pa seveda ni samo sladek in zdrav med. Sam čebelji vosek je osnovni izdelek, ki ga pridelajo čebele, njegova rumena barva je prišla iz propolisa ter cvetnega prahu, ki ga pridelujejo mlade čebele v panju, ki so bile v začetku hranjene z cvetnim prahom, prav tako pa za njegovo izdelovanje čebela potrebuje med, ki ji omogoča izdelavo voska. Kot zanimivost povejmo še to, da za en kilogram čebeljega voska potrebujemo 150.000 čebel, ravno zaradi tega je čebelji vosek zelo dragocen in ima posebno ceno.

Čebele izdelujejo vosek, da naredijo satje v katerega shranijo med, prav tako pa je z čepom med zaščiten pred vsemi zunanjimi vplivi, njegova uporaba je zelo široka in zdravilna tudi za človeka. Deviški čebelji vosek je primeren za žvečenje ter pomaga pri čiščenju nosnega dela našega žrela, astmi, senenemu nahodu ter vnetju čelnih votlin, izdelek je popolnoma naraven.

čebelji vosek

Če pogledamo še uporabo voska v zgodovini, pridemo do podatka, da so z njim tudi balzamirali trupla ter izdelovali voščene kipe, prav tako so ga uporabljali za različne obkladke. Sveče so začeli izdelovati v 13. Stoletju, njihova uporaba pa je priljubljena tudi danes, saj nam prinese lep naraven vonj medu.

V današnjem svetu pa je uporaba čebeljega voska zelo široka, saj ga uporabljajo tako v medicini kot kozmetiki ter farmaciji obenem pa tudi za izdelavo sveč. Zaradi vsebnosti različnih hranilnih sestavin je čebelji vosek dober za zdravljenje različnih bolezni, v kolikor imate željo pa si lahko z malo truda sami izdelate negovalno kremo ali pa balzam za ustnice.