Zakaj je zdravstveno zavarovanje nujno?

Zakaj je zdravstveno zavarovanje nujno?

Zdravstveno zavarovanje je obvezno in dopolnilno. Obvezno plačuje podkletje ali sociala ali pa zavarovanec sam in se ga ne more odpovedati. Ne krije pa vsega, kar potrebujemo, če zbolimo ali doživimo nesrečo. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je tisto, ki krije potem vsa zdravila, stroške zdravljenja in tudi višji standard, če se tako odločimo, odvisno od višine premije, ki jo plačujemo. Kako pa priti do dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja?

zdravstveno zavarovanje

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje nudi več zavarovalnic, pri vseh so cene precej podobne, ni pa enako, kar nudijo in tudi ni enako, kako se do strank obnašajo. Ponekod nočejo niti slišati za določene pravice, ponekod imajo rumeni in drobni tisk, ki ju nihče ne prebere, dokler ne pride do težav. Izberite torej zavarovalnico, ki se bo z vami pogovarjala odkrito in odgovorila na vsa vaša vprašanja.

Če česa ne boste razumeli, zahtevajte kar pisno pojasnilo, na podlagi tega se lahko sklicujete na to, kaj vam je zavarovalni agent povedal in obljubil, da je tako, kot sta se dogovorila. Kdaj pa je najboljši čas za sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja? Najbolje je takoj v prvem leti po tem, ko nimate več statusa študenta, ker bo dodatno zdravstveno zavarovanje v tem primeru najcenejše. Več let, ko boste čakali, večja je premija in starejši kot ste, višja bo premija.

Zakaj se dodatno zdravstveno zavarovanje splača? Ker vam potem ne bo treba plačevati dodatnega stroška za preglede, zdravila, operacije ali ležanje v bolnici, saj so te storitve lahko izjemno drage in vas spravijo ob velik del premoženja. Veliko ceneje je vsak mesec ali letno plačati zanemarljiv znesek zavarovanja, pa če ga potrebujete ali ne.

Zdravstveno zavarovanje je take vrste, da se zneski ne vračajo in nikjer ne hranijo, gre za vzajemni sklad, da če nekdo potrebuje zdravljenje ali zdravila, se plačajo iz tega sklada in plačajo dejansko vsi zavarovanci. Če pa tega ne boste nikoli potrebovali, ste plačali znesek za varnost in hvalabogu, da ste zdravi.