Dopolnilno zavarovanje

Dopolnilno zavarovanje

Ko slišimo besedo zdravstvo, vsak ima takrat drugačne pomisleke. Najbolj srečni smo tisti, ki pri zdravniku že dolga leta nismo bili in nimamo teh problemov. Vedno vse tam ne poteka, kot bi mi hoteli. Včasih ne pridemo na vrsto, potem pa je tudi težava, ker moramo včasih kaj doplačati. Koliko še bi morali plačat, če ne bi imeli dopolnilnega zavarovanja. Dopolnilno zavarovanje ni obvezno, ampak, če ga nimamo pa spet ni v redu, ker moramo nekaj doplačat. Kakor koli gledamo, je boljše na mesec plačevat, kot potem pri zdravniku.

Zakaj sploh rabimo dopolnilno zavarovanje? Če ga nimamo sklenjenega, kot sem že omenila, moramo nek odstotek sami plačat. Sami obiski zdravnika in navadni pregledi se sploh ne pozna, včasih ne rabimo nič plačat. Se pa pozna pri zdravilih, prav tako, če se zgodi kaj hujšega in moramo pristati v bolnici. Bog ne daj, če moramo imeti kakšno operacijo, takrat pa bi znesek kar visok. Dopolnilno zavarovanje si moramo sami sklenit pri zavarovalnici. Pri vseh je nekako znesek isti, nekaj centov razlike, zato se to lahko sami odločite kje boste sklenili.

dopolnilno-zavarovanje

 

Dopolnilno zavarovanje, če si ga takoj po samem šolanju ne uredite ne začne takoj veljati. Najprej moraš plačat tri obroke, da začne veljati. Če v teh treh mesecih morate obiskati bolnico jo plačate sami. Zato dopolnilno zavarovanje uredite si takoj. Še vedno polno ljudi si ga ne plačuje, nekateri pravijo da k zdravniku ne hodijo, drugi nimajo denarja. Če ste prijavljeni na zavodu, vam dopolnilno zavarovanje plača socialno. Zato se pobrigajte in vložite vlogo, če ste brez zaposlitve. Boljše, vsak mesec plačat skoraj 35 Eur ali nekaj več, kot velike zneske. Pravijo, da nesreča nikoli ne počiva, zato ne vemo kaj nas kje čaka in kaj se nam bo kdaj zgodilo. Poglejte na spletni strani, kateri ponudnik se najbolj splača.