Blefaroplastika je operativni poseg pomlajevanja oči

Blefaroplastika je operativni poseg pomlajevanja oči

Blefaroplastika bo vrnila očem svež videz, kot ste ga imeli nekoč. Vaš videz bo spet pomlajen in videti boste spočiti ter mladostni. Vse o blefaroplastiki si lahko preberete na tej povezavi https://n-suvorov.com/korekcija-vek-zgornja-in-spodnja-blefaroplastika/ in se tudi naročite, če ste primeren kandidat zanjo. Gre za korekcijo vek, ki se zaradi staranja povesijo, nastane odvečna koža na zgornjih vekah ali podočnjaki na spodnjih vekah. Eno in drugo se da odpraviti z operacijo.

blefaroplastika

Blefaroplastika ali korekcija vek je najbolj učinkovita, če se vse štiri veke korigirajo naenkrat. Tako vam bodo odstranili vso odvečno kožo, ki začne viseti preko vek, ki ustvarjajo globoke gube. Koža se spusti preko zunanjega kota očesa tako, da je skrit zunanji kot očesa in je koža kot neka zavesa preko očesa, kar ne zgleda najbolj lepo. Včasih ta odvečna koža celo ovira pogled.

Blefaroplastika ali korekcija vek odpravi tudi zabuhel videz vek, ker se v njih naberejo maščobne blazinice, ki se pojavijo s staranjem okoli oči. Zato lahko taka oseba izgleda utrujeno, jezno ali žalostno, kar povsem spremeni človekov naravni videz in karakter. Odvečna maščoba se lahko pojavi tudi na spodnjih vekah, kar naredi zabuhle podočnjake.

Blefaroplastika rešuje tudi problem odmaknjenosti spodnjih vek od očesnega zrkla. Veka je dobesedno obrnjena navzven in se vidi beločnica, kar ustvarja neprijeten videz. Ima pa ta metoda omejitve kot so na primer temni kolobarji pod vekami, ki jih ne more odpraviti, ker gre za pomanjkanje mehkih tkiv ob očesu in se zaradi tega vidijo žile, zato je ta del oči tako temen. Tudi se ne more odpraviti smejalnih gubic ob zunanjem očesnem kotu.

Za to se uporabljajo drugi nekirurški posegi kot so na primer dermalna polnila. S tako kožo se ukvarjajo posebej in tudi popravijo te težave z nekirurškimi pomlajevalnimi postopki. Ne odpravljajo tudi ne povešenih obrvi in gub na čelu, ker gre zopet za drugo terapijo.