Na kaj moramo biti pozorni pri opremljanju dnevne sobe

Na kaj moramo biti pozorni pri opremljanju dnevne sobe

Osrednji prostor vsakega doma je dnevna soba. V njej preživimo zares veliko časa, zato je zelo pomembno, da je ustrezno opremljena. Izbrano pohištvo za dnevne sobe naj bo kvalitetno, funkcionalno in nenazadnje tudi estetsko dovršeno. Skrbno izbrani kosi odlične kakovosti imajo namreč veliko daljšo življenjsko dobo, vam pa nudijo maksimalno udobje.

Toda še tako vrhunska notranja oprema ne bo dosegla svojega učinka, če jo bomo napačno umestili v prostor. Ob tem se moramo zavedati, da čisto vsaka sedežna garnitura žal ni primerna za vsak prostor. Prav tako pa vam odsvetujemo kupovanje pohištva samo zato, ker ste ga videli pri prijateljih – to morda v vaši dnevni sobi sploh ne bo enako funkcioniralo, vi pa boste posledično slabe volje. Pri opremljanju dnevne sobe moramo biti pozorni na več ključnih dejavnikov, ki skupaj tvorijo popolnost bivalnega prostora. V nadaljevanju vam zato predstavljamo nekaj koristnih nasvetov, s pomočjo katerih bo vaš dnevni prostor postal oaza dobrega počutja.

Dnevna soba po vašem okusu

Vsak izmed nas si želi bivati v domu, ki je uporabno zasnovan in prijeten na pogled. Vendar pa v želji po doseganju popolnosti pogosto naredimo napake, ki jih kasneje obžalujemo. Sploh pri opremljanju dnevne sobe strokovnjaki za notranjo opremo opažajo, da se ljudje vse prevečkrat oklepajo modnih smernic, pri tem pa pozabijo na svoj okus. Kasneje ugotovijo, da tisti novi regal futurističnega izgleda nikakor ne sodi v njihov dom, se nekaj časa pritožujejo nad njim, kasneje pa ga zamenjajo.

dnevna soba

Da bi se izognili nepotrebni slabi volji in dodatnim stroškom vam priporočamo, da pri nakupu pohištva za dnevne sobe sledite svojemu slogu. Prisegate na večno klasiko? Ste navdušeni nad sodobnim skandinavskim stilom ali vas bolj prepričajo glamurozni pohištveni kosi? Svoje želje zaupajte izkušenemu svetovalcu za notranjo opremo, ki vam bo z veseljem pomagal do dnevne sobe po vašem okusu.

Tri zlata pravila

Nakup primernega pohištva za vaš dnevni prostor je nedvomno izrednega pomena. Poleg tega pa je nujno, da izbrane kose ustrezno umestimo v prostor. Da vam vsaj nekoliko olajšamo projekt prenove dnevne sobe, vam predstavljamo tri zlata pravila, za katere boste zagotovo hvaležni, da ste jih prebrali.

1. Prost pogled na prostor

Pri opremljanju dnevnega prostora je bistveno, da ohranimo preglednost. To dosežemo tako, da večje pohištvo (sedežna garnitura, omare, regal) postavimo ob zid. Stoječih luči, večjih rastlin in ostalih predmetov ne postavljamo pred okna, saj tako zastiramo svetlobo. Le to namreč nujno potrebujemo, če želimo, da prostor izgleda optično večji. V svetli dnevni sobi pa se boste tudi veliko bolje počutili.

2. Pustite si dovolj prostora

Ne dovolite, da bi bila vaša dnevna soba prenatrpana. Samo še tisti tabure, klubska mizica ali naslanjač so sicer odlična ideja, a le v primeru, da ti ne ovirajo prostega gibanja. Preden se lotite prenove dnevne sobe zato v roke vzemite meter, papir in svinčnik ter si zapišite dimenzije prostora. Tega lahko tudi fotografirate. Z zbranim materialom se odpravite v pohištveni salon, kjer vam bodo s pravilnim načrtovanjem in strokovno umestitivijo pohištva omogočili pretočnost in možnost neoviranega gibanja v dnevni sobi.

3. Izbira sedežne garniture

Eden najpomembnejših kosov v dnevni sobi je zagotovo sedežna garnitura. Žal pa ravno pri njenem nakupu naredimo tudi največ napak. Med njimi je najpogostejša izbira prevelikega modela. Zelo pomembno je, da izberemo ustrezno velikosti in obliko, pri nakupu pa smo pozorni tudi na material, iz katerega je sedežna izdelana. Z vami delimo še preprost trik, zaradi katerega bo dnevna soba izgledala globlja in bolj prostorna:  sedežno garnituro ne potavite tik ob zid, ampak jo od njega pomaknite dobrih 30 centimetrov. Nad rezultatom boste navdušeni.

Harmonija v vašem domu

Za opremljanje in prenovo dnevne sobe si vzemite ves potreben čas. Projekt dobro načrtujte, pred nakupom pohištva pa preverite ponudbo različnih pohištvenih salonov. To lahko popolnoma enostavno naredite tudi na spletni strani Shoptok, ki na enem mestu preverja izdelke, ponudnike in blagovne znamke. Z njihovo pomočjo boste izbrali tisto najbolj vrhunsko pohištvo, ki bo v vašem domu pričarala pravo harmonijo bivanja.