Robotske kosilnice bodo zelenico urejale namesto vas

Robotske kosilnice bodo zelenico urejale namesto vas

Prišla je pomlad, zato boste morali slej ali prej ponovno zagnati svoje kosilnice in urediti zelenico. Če niste najbolj navdušeni nad košnjo trave, vam bo robotska kosilnica zagotovo zelo všeč, saj bo vso delo opravila sama, vi pa lahko medtem sedite na terasi in pijete najljubšo skodelico kave, ali pa preberete kakšno dobro knjigo.

Zakaj kupiti robotsko kosilnico?

Zagotovo ena izmed največjih prednosti robotske kosilnice je ta, da vam prihrani čas – v polnosti lahko izkoristite svoj prosti čas za dejavnosti, ki vas resnično veselijo, ali pa si zgolj odpočijete od napornih delovnih dni. Morda bi si res lahko vsako soboto dopoldne vzeli čas in sami pokosili travo z ročnimi kosilnicami, a veliko bolje bo, če boste vsaj vikend namenili svoji družini, če ste že med tednom preveč zaposleni s službenimi obveznostmi. Ne zapravljajte dragocenega časa, ki bi ga lahko namenili otrokom, za dokaj nepomembne stvari, saj bodo še prehitro odrasli in zapustili družinska gnezdeca. Dalje velja izpostaviti, da lahko robotske kosilnice kosijo travo ne glede na vremenske razmere – sami se verjetno nikoli ne bi spravili sredi naliva ven in kosili trave, a kaj, če teden dni skupaj močno dežuje, vaša zelenica pa je že zelo velika? Nič hudega – vklopite robotsko kosilnico in vaša zelenica bo v najlepšem stanju tudi ob dežju. Robotska kosilnica tudi ne pozna dneva in noči, zato lahko svoje delo opravlja 24/7. So zelo tihe, zato jih lahko brez skrbi vključite tudi v nedeljo dopoldne, pa vam tečni sosedje ne bodo mogli očitati, da motite nedeljski mir in spokoj – gotovo se vam je že kdaj zgodilo, da v obilici dela niste našli časa, da bi pokosili travo in nekako je naneslo tako, da bi to lahko opravili le v nedeljo zjutraj, a kaj, ko so se takoj prikazali sosedje in začeli rohneti nad vami. Trava je tako morala počakati še nekaj časa, vas pa je bolelo srce nad pogledom na vašo neurejeno zelenico.

robotske kosilnice
Namesto da v soboto dopoldne kosite travo, si raje odpočijte od napornega delovnega tedna.

Za robotske kosilnice noben teren ni ovira – ker imajo ojačana zadnja kolesa so zelo trdne in stabilne, zato lahko kosite tudi na razgibanem terenu. Kosite lahko na vse površinah z do 45 % naklona. Poleg tega so opremljene z veliko pametnimi funkcijami, ki denimo preprečijo trke v predmete v okolici oz. preusmerijo kosilnico, ob nerešljivih težavah pa se samodejno ugasnejo. Prav tako vam napredni moduli omogočajo, da kosilnico najdete na še tako veliki površini (denimo na golf igrišču). Napredni sistemi nenehno spremljajo višino vaše zelenice in ji dobesedno ne pustijo rasti – vaša zelenica bo tako vedno popolne višine. Če si boste omislili robotsko kosilnico, ne boste potrebovali bencina, dizla ali kakšnega drugega goriva, saj imajo robotske kosilnice vgrajen akumulator, prav tako pa so zmožne same zaznati, kdaj jim zmanjkuje moči in se same zapeljejo do polnilne postaje. Z robotskimi kosilnicami lahko na zelenici oblikujete najrazličnejše vzorce, denimo vzorec nogometnega igrišča – vaši najmlajši bodo zagotovo navdušeni. Robotska kosilnica trave ne uničuje, saj travnih bilk ne poreže do konca, temveč jih le malo pristriže, kar pomaga ohranjati zdrav videz zelenice, brez rumenih vršičkov.

Najboljše pri robotskih kosilnicah pa je dejstvo, da jih lahko upravljate kar preko svojega pametnega telefona, tablice ali katere druge pametne naprave, ki jo imate vedno pri roki. Možen je namreč oddaljen nadzor preko sistema GPS, zaradi katerega lahko natančno spremljate delovanje vaše robotske kosilnice ne glede na to, kje se nahajate.

Pred nakupom preverite …

robotske kosilnice
Za robotske kosilnice noben teren ni ovira – ker imajo ojačana zadnja kolesa so zelo trdne in stabilne, zato lahko kosite tudi na razgibanem terenu.

Prva stvar, na katero morate biti pozorni so cene pri različnih ponudnikih. Te lahko variirajo, zato je pametno primerjati konkurenčne izdelke, da ne boste na koncu kupili ravno najdražje stvari, ko pa bi lahko veliko ceneje kupili enako kakovosten izdelek. Robotske kosilnice se med seboj razlikujejo glede na doseg, zato preračunajte površino zelenice, ki jo nameravate kositi, saj boste le tako izbrali najbolj optimalno robotsko kosilnico. Prav tako morate oceniti težavnost terena in naklon, saj vsaka robotska kosilnica pač ni primerna za vsak teren. Robotsko kosilnico lahko sicer kupite tudi brez upoštevanja vseh teh (in še kakšnega) kriterijev, a obstaja velika verjetnost, da se bo kosilnica tako hitreje pokvarila oz. obrabila in jo boste morali v bistveno krajšem času zamenjati.

Robotska kosilnica je torej odličen pripomoček, ki bo namesto vas poskrbel za vedno odličen izgled vaše zelenice. Robotska kosilnica ima nešteto prednosti pred običajnimi kosilnicami, zato nikar ne oklevajte z nakupom.