Frizerski vozički so pomembna oprema vsakega frizerja

Frizerski vozički so pomembna oprema vsakega frizerja

Frizerji morajo imeti pri striženju nekaj osnovnih pripomočkov. Sem spadajo frizerske škarje, glavniki in podobno. V frizerskem salonu in pri tistih, ki pogosto strižejo doma, je pa je tudi frizerski voziček obvezna oprema. Pomembno pa je, da je frizerski voziček kvaliteten in ima dolgo življenjsko dobo. Zakaj frizerski vozički ne smejo manjkati v nobenem frizerskem salonu in pri profesionalnemu frizerju, si preberite v nadaljevanju.

frizerski vozički

Kvalitetni frizerski vozički

Obstaja več lastnosti frizerskega vozička, da lahko rečemo, da je kvaliteten. V prvi vrsti na kvaliteto vpliva material, iz katerega je frizerski voziček izdelan. Ker se v frizerskih salonih pogosto uporablja tudi voda, je zelo pomembno, da je frizerski voziček odporen na vodo. Tako ne bo prihajalo do poškodb vozička in prehitre potrebe po zamenjavi. Prav tako mora biti material trpežen, da se lahko nanj odloži več frizerskih potrebščin. Sem spadajo tudi kolesa frizerskega vozička. Če se frizerski voziček ne vozi brez zatikanja in ni vodljiv, vam lahko povzroča velike preglavice. Kolesa morajo biti izdelana tako, da lahko voziček peljete brez problema v vse strani.

Pri frizerskih vozičkih je potrebno poleg kvalitetnega materiala dati pozornost tudi obliki in uporabnosti vozička. Frizerski vozički so nižji in višji. Če je frizerski voziček previsok ali prenizek, je njihova uporaba neprijetna in frizer bo kmalu obžaloval nakup. Pri nekaterih frizerskih vozičkih se lahko višina nastavi po meri, kar močno olajša uporabo.

Oblika frizerskih vozičkov

Frizerski vozički pridejo v različnih oblikah in v različnih barvah. Lahko izberete takega, ki ima samo predale, kamor lahko shranjujete svoje frizerske pripomočke. Vsekakor je pomembno, da ima frizerski voziček dovolj prostora za vse vaše stvari, da niso natlačene in jih ne iščete. Nekateri modeli imajo zraven še nastavke za frizerska orodja, kot so razpršila, feni in kodralniki. Pomembno pa je tudi, da ima zgornja površina frizerskega vozička dovolj prostora za odlaganje vaših pripomočkov.