Kateri kolesarski čevlji so primerni za vas?

Kateri kolesarski čevlji so primerni za vas?

Ali veste kakšni čevlji za kolesarjenje so primerni za vas?

Res je, da lahko kolesarimo v skorajda vsaki obutvi, vendar nam kakovostni kolesarski čevlji vožnjo zelo olajšajo. Vsak človek, ki se redno ukvarja s kolesarjenjem bi jih moral uporabljati med vožnjo. Oblikovani so tako, da je z njimi vožnja veliko lažja. izdelani so tako, da imajo trše podplate, to pa omogoča učinkovitejše pritiskanje pedal zaradi boljšega prenosa moči.

Nekateri modeli so izdelani tudi tako, da imajo možnost vpetosti v pedala, to pa nam omogoča večji izkoristek moči med vožnjo s kolesom. Ostali modeli, ki ne omogočajo vpenjanja, pa so izdelani z gumijastim podplatom. To omogoči, da noga težko zdrsi iz pedala, z njimi je tako vožnja veliko bolj Kolesarski čevlji morajo biti prilagojeni temu, kakšno kolo vozite in po kakšnem terenu največ kolesarite.

Kako vemo kateri čevlji so primerni za nas? Tisti, ki se ukvarjate bolj s cestnim kolesarstvom svetujejo uporabo cestnih kolesarskih čevljev, če pa se ukvarjate pretežno z gorskim kolesarstvom, so za vas veliko bolj primerni MTB kolesarski čevlji. Ti so primerni tudi za treking kolesarjenje, tisti ki kolesarite bolj za rekreacijo, pa raje izberite casual čevlje, ki izgledajo kot navadna športna obutev. V njih lahko tudi udobno hodite in jih uporabljate tudi za druge športe oz. kot obutev za prosti čas.

Kolesarki čevlji morajo biti čim bolj kvalitetni in udobni, saj jih boste imeli na svojih nogah tudi po več ur. Pomembno je, da izberete pravo trdoto podplata (proizvajalec kolesarske obutve BOA ima na voljo kolesarske čevlje z bolj mehkim podplatom, udobni so tudi za hojo, čevlje s podplatom srednje trdote ter tiste s karbonskim podplatom, ki so primerni za za tiste, ki želijo na kolesu dosegati čim boljše rezultate).

Izbrani morajo biti tudi glede na to, kakšna pedala imate nameščena na kolesu, biti morajo kompatibilni s pedali.