Kakovostno krovstvo za vse vrste streh

Kakovostno krovstvo za vse vrste streh

Krovstvo je zelo pomembna dejavnost, saj se ukvarja s tem, da imajo stavbe dobre strehe, ki varujejo ljudi in premoženje. Streha mora biti narejena brezhibno, da ne pušča vode sli toplote v ozračje. Dobre mojstre dobite na tej pviezavi https://www.kleparstvo-krovstvo.si/. Ko se boste odločali za krovstvo, ko boste delali novo streho ali jo obnavljali, izberite mojstra z izkušnjami, ki ve kako se dela s spoji, kovino, lesom, izolacijo in kritino. Seveda mora znati tudi vgraditi strešno okno ter zgraditi dober dimnik.

krovstvo

Krovstvo včasih ljudje izvajajo sami doma ali pa naročijo mojstre, ki so zelo poceni brez izkušenj. Taka šola lahko veliko stane. Če stavbno zmoči večji naliv in streha te vode ne zdrži, bo stavba mokra kot lahko tudi predmeti v njej, zato je na premoženju škoda lahko velika. Ko enkrat stavbo zmoči voda, je ni možno posušiti in ni več uporabna za bivanje. Enako velja za obrobe pri dimniku. Če so narejen narobe, bo tam prodrla noter voda in pa tudi vlaga bo v hiši. Začne se plesen in propadanje stavbe ter slabo zdravje prebivalcev.

Kakovostno krovstvo poskrbi za vse, tudi za to, da je izolacija pravilno položena. Če ni, se zopet pojavi problem vlage, ki se nabira v stavbi in jo uničuje. Krovstvo začne streho izdelovati tako, da naredi leseno ogrodje iz tramov in desk, ki držijo potem kritino. Kritina je lahko različna, od opeke, lesa, slame, kovine do umetnih materialov ter tudi betona. Lahko je strma ali pa položna, nekatere so povsem ravne, te so običajno na blokih.

Kar se tiče kritine je nujno, da najprej mojster ugotovi, kakšno streho bo naredil glede na vremenske razmere v vašem kraju ter na vaše želje. Ne more narediti lahke strehe in odprte, če ste nekje, kjer je burja ali položne strehe nekje, kjer je veliko snega. Pomembno pa je, da je mojster res kakovosten.