Ginekolog poskrbi tudi za estetske ginekološke posege

Ginekolog poskrbi tudi za estetske ginekološke posege

Vsaka ženska bi morali redno hoditi na ginekološke preglede, saj je skrb za reproduktivno zdravje žensk zelo pomembna. Ginekologija pa že davno več ne nudi zgolj ginekoloških pregledov, temveč se vse več govori tudi o estetski ginekologiji – več preberite na tej povezavi, kjer boste izvedeli tudi vse ostale pomembne informacije v zvezi z ginekologijo.

Ginekolog je specialist medicine, ki se ukvarja z reproduktivnim zdravjem žensk. Brez zdravih reproduktivnih organov se je zelo težko razmnoževati, zato bi morala vsaka ženska redno hoditi na preglede, saj lahko le na ginekoloških pregledih pravočasno odkrijejo zdravstvene spremembe, ki lahko v najslabšem primeru pomenijo celo smrt (različne oblike raka na intimnih predelih). V specialističnih ginekoloških ambulantah ginekolog opravlja več pregledov – tako vam je na voljo ultrazvočni pregled (tudi za nosečnice oz. plod), specialistični ginekološki pregled, preventivni odvzem PAP brisa in preventivni pregled dojk. Poleg omenjenega pa se v zadnjem času vse več govori tudi o t. i. estetski ginekologiji, ki obsega pomlajevanje nožnice z laserjem, lasersko zdravljenje stresne inkontinence in labioplastiko (problem povečanja malih sramnih ustnic).

Estetske operacije obraza in ostalih delov telesa že davno niso več problem in se jih poslužuje vse več žensk, pa tudi moških, o intimnih laserskih posegih pa še vedno govorimo z nekoliko zadržka. Pa vendar bi se morali znebiti tega tabuja, saj je dobro počutje posameznice močno povezano z njenim dojemanjem sveta, z uživanjem v spolnosti in nasploh s pozitivno energijo ženske. Morda je estetska ginekologija še vedno tabu, a vendar se v zadnjem času vse več žensk odloča za različne posege, saj se zavedajo, da je za zadovoljivo spolno življenje potrebno biti samozavesten v svoji koži.

Ginekolog vam nudi različne preglede, od povsem rutinskih pregledov nosečnic in ploda, specialističnih ginekoloških pregledov, odvzema PAP brisa do t. i. estetskih ginekoloških posegov. O estetski ginekologiji še vedno govorimo z nekoliko zadržka, a bi se ga morali čim prej znebiti, saj je za spolno življenje zelo pomembna samozavest ženske.